Expositie van 01 juni t/m 30 juni 2015

Tejo Coen

 

Mijn dank gaat in de allereerste plaats uit naar Ellen en Ben voor de uitnodiging om deze maand een 10 tal foto’s te kunnen tonen op Photophilia

Een korte introductie over mezelf : 26-02-1944 geboren in Merksem/ Antwerpen  en wonende in een gezin met twee jongere zusjes, nu getrouwd en vader van 5 kinderen en grootvader van 8 kleinkinderen. Ik woon in Brecht bij Antwerpen.

Mijn eerste kennismaking met de fotografie was toen ik  als 12 jarige knaap mee in de donkere kamer van mijn nonkel Theo een beetje kon helpen met het spoelen en drogen van zijn foto's . Hij was fotograaf van beroep en had een kleine studio en een nog kleinere donkere kamer.

 

Vele jaren later had ik mijn eigen goed uitgeruste doka . Ondertussen ben ik natuurlijk ook overgeschakeld naar de digitale fotografie.

Door zelf vele jaren actief aan sport te doen is dit mijn favoriet onderwerp geworden. Maar zoals je kan zien komen ook andere onderwerpen aan bod .

Ik ben zeker niet bang van mijn foto’s nadien grondig te bewerken met verschillende beeldbewerkings programma’s. Photoshop CS5 aangevuld met Nik Software en Topaz labs zijn voor mij onmisbaar. Maar de finishing touch doe ik steeds met het doordrukken en tegenhouden van delen in mijn foto’s zoals in mijn goede oude doka periode. Ik hou er ook van om meerdere foto’s te combineren en een nieuw eindresultaat te creëren zoals de bijgevoegde foto’s van een van mijn kleinzonen “de gewichtheffer” deze is samengesteld met zes verschillende beelden en deze met de “soldaten” die samengesteld is met acht verschillende beelden uit mijn archief.

Ik wens iedereen veel kijkplezier en indien je meer van mijn werk wil zien, kun je gerust een kijkje nemen op mijn website waar je ook eventuele commentaar kan geven via het contactformulier

www.tejocoen.wix.com/photography

~

First of all, I would like to thank Ellen and Ben who gave me the opportunity to show my pictures on Photophilia.

A short introduction about myself : born 26/02/1944 in Merksem/Antwerp, lived in a family with 2 younger sisters, now married and father of 5 children,

and grandfather of 8 grandchildren. I live in Brecht near Antwerp.

My first photo-impressions started in the dark-room of my uncle, also called Theo. I had the chance to help him a bit with developing and drying his pictures. 

He was a professional, had a small studio and a very small dark-room.

Later on, I used to have my own, very well equipped dark-room, where I spend a lot of time. When photography became digital, I switched too.

I’ve been active in sports for many years, and that’s why it’s my fave subject. But, as you can see, I like all kinds of photographic subjects.

After a lot of practice, I’m a fanatic with post-processing. I use photoshop CS5, Nik-software and Topaz-labs to finish my pictures.

But, like in the good old dark-room days, I still use the "dodge and burn” method, to give my pics that finishing touch.

I also like to combine multiple pictures and create a new end-result, as seen in my picture “The Weightlifter”.

It’s my grandson and I ‘ve combined six different images to create this result.

 

Enjoy my work, and feel free to have a look on my website, where you can watch and give some comments on those pictures, using the contact fill-in-form.

www.tejocoen.wix.com/photography

~

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tejo Coen
9 jaar geleden

Mijn laatste dag zit erop ! Het was mij een grote eer om gedurende de ganse maand juni te gast te zijn in de Expohal van Ellen en Ben en waarvoor nogmaals van harte bedankt ! Ook zeker iedereen die een bezoekje heeft gebracht om enkele van mijn foto's hier te bekijken en om het op z'n Antwaarps te zeggen Nen dikke merci ! Ik wens mij deze veel succes aan Kimberley Smith die nu de maand juli te gast is.

Luc en Els Doms
9 jaar geleden

Je was, bent en blijft een top fotograaf.

Mieke
9 jaar geleden

Dag Tejo,
Wat een spannende en humorvolle foto's schotel je ons voor.
Een dikke glimlach hier voor de Humor en je geeft inspiratie om me toch ook eens aan Sportfotografie te gaan wagen.
Complimenten!
Hartelijke groet, Mieke

Rita Adriaensen
9 jaar geleden

fantastische foto's Tejo. Proficiat

jacky
9 jaar geleden

Supper tejo knappe foto's maar dat is al jaren zo en ze worden altijd nog beter alleen het zien en de ideeën die je hebt vindt ik al enorm

Yvonne Blokland
9 jaar geleden

Ha Tejo, een feestje om hier een aantal van jouw prachtige foto's bij elkaar te zien. Een mooie collectie van wat jij allemaal kunt ! TOP !

Danny Coen
9 jaar geleden

Met reden ben ik trots op het werk van de man die mij de liefde voor fotografie meegaf. De momenten dat ik, net als hij vroeger, als jong ventje mocht vertoeven in zijn DOKA blijven me voor altijd bij. En nog elke dag verbaast hij me welke mooie pareltjes hij creëert met camera en computer. Proficiat papa, met deze mooie selectie van je veel uitgebreidere portfolio !

Ben Driesse
9 jaar geleden

Beste Tejo, je hebt een geweldige mooie serie foto's in deze expositie neergezet. Ik snap heel goed waarom Ellen juist ook jou heeft willen uitnodigen te exposeren. Erg bedankt voor je inzet.

Ellen
9 jaar geleden

Tejo, welkom als gast-exposant op onze website.! Je hebt een fantastische serie neergezet, echt genieten van je fotografie en fraaie bewerkingen. Hartelijk bedankt Tejo voor de leuke samenwerking en de invulling van deze pagina!