Expositie van 01 t/m 31 maart 2020

Anne van Rinsum

Hallo, leuk dat je een kijkje komt nemen bij mijn foto's. Mijn naam is Anne van Rinsum, geboren (1949) en getogen in Arnhem en woonachtig in Almere.

Mijn interesse in de fotografie begon toen ik op mijn 15de het oude Boxje van mijn vader kreeg. Ik fotografeerde voornamelijk in zwart/wit en drukte de foto's ook zelf af. Toen ik me wat betere camera's kon veroorloven stapte ik over naar het maken van dia's. Door tijdgebrek en andere bezigheden is fotografie een periode wat op de achtergrond geraakt, maar met de komst van een digitale camera en meer vrije tijd kwam de fotografie in een stroomversnelling.

De natuur is mijn grootse inspiratie bron en ik vind het heerlijk om met de hond rond te struinen en me te laten verrassen door een onverwachte lichtval op het landschap, de tere schoonheid van een bloemetje of de abstracte vormen van een reflectie in de vijver. Door te spelen met licht, kleur en contrast en door verschillende opname technieken toe te passen, probeer ik een foto wat extra's mee te geven en zo een eigen stijl te ontwikkelen. Voor deze expositie heb ik een aantal foto's uitgekozen, die representatief zijn voor dit proces.

                                                                                                           Ellen, hartelijk dank voor je uitnodiging om mijn foto's te exposeren op je mooie website.

 

        https://anne-natuurfotografie.jouwweb.nl

 

Hi, I'm delighted that you've come to have a look at my photos. My name is Anne van Rinsum, born (1949) and raised in Arnhem and living in Almere (NL).

My interest in photography started at 15, when my father gave me his old camera. My photography was mainly in black and white and I also did the printing of the photos. Later on, when I could afford better cameras, I switched to color slides. Due to lack of time and other activities there were times when photography receded into the background, but the arrival of the digital camera and having more spare time led to a renewed interest in photography.

Nature is my greatest source of inspiration; I love to stroll around accompanied by my dog and like to be surprised by an unexpected light on the landscape, the tender beauty of a flower or the abstract shapes of a reflection in the lake. By playing with light, color and contrast and by using different techniques, I try to add a personal touch to the photos, thereby creating my own style. The photos I selected for this exhibition will give you an idea of this proces.

Ellen thank you very much for inviting me to expose my photos on your beautiful website.

Reactie plaatsen

Reacties

Storms Brigitte
4 jaar geleden

Erg mooie foto's!

Nelleke
4 jaar geleden

Prachtig Anne, je hebt een mooie serie samengesteld maar ik weet dat je nog heel veel mooie foto's hebt. Je hebt er oog voor en vind het ook altijd leuk met jou het veld in te trekken. Hopelijk gaat het van de zomer weer eens lukken.

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Nelleke voor je mooie compliment. En 't is altijd leuk om met jouw op pad te gaan en dat gaan we ook zeker nog doen want ik wil nog steeds jouw super lensje eens uitproberen; beloofd is beloofd !!!

Tineke Tromp
4 jaar geleden

Mooie serie Anne. Prachtig fotowerk!

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Tineke.

Ineke van Maurik
4 jaar geleden

Geweldige serie! Ik zie wel vaak mooie lichtval , Maar jij krijgt het wel heel erg mooi op de plaat. Heerlijk om naar te kijken.

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Ineke voor je mooie compliment.

Mario
4 jaar geleden

prachtige foto's maak je, je hebt er oog voor, oog voor detail, voor het licht, voor alles om tot zulke mooie resultaten te komen.

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Mario voor je mooie compliment.😊

Laura Kolling
4 jaar geleden

Hallo Anne,
Je hebt een mooie serie samengesteld. Ik vind de meeste foto's mooi, maar.ik houd vooral van de foto's waar veel eenvoud in zit. Olie op water (denk ik) met de.prachtige kleuren, een berketakje wat net bicen het water uitsteekt met de spiegeling, een vlinder op een bloem, een berkenboompje in de sneeuw.... mooi van eenvoud. Prachtig!

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Laura. Ik heb voor deze serie gekozen voor wat variatie, zodat er voor ieder wat wils bijzit. Overigens is het geen olie op water, maar ijzerhoudend kwelwater, dat in een sloot aan de oppervlakte komt.

Hennie ESCOFFIER
4 jaar geleden

Machtig mooi en gefeliciteerd!!

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Hen en nogmaals bedankt voor het meedenken. 😊

Ron Roelandt
4 jaar geleden

Wat een prachtfoto's, Anne. Je kleuren blijven zo natuurlijk. Dat lijkt een rare opmerking, maar juist die natuurlijke kleuren ben ik te vaak "kwijt" als ik natuurfoto's zie. Complimenten!

Ron Roelandt
4 jaar geleden

PS: Complimenten ook voor je website. Heel mooi.

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je wel Ron voor al je mooie complementen. En ja, met bewerken probeer ik wel de natuurlijke kleuren te bewaren.

Han Overgaauw
4 jaar geleden

Prachtige reeks natuurfoto's! Mooi, stuk voor stuk.

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Dank je voor je mooie compliment Han.

Erik
4 jaar geleden

Prachtig! Where can I order enlargements?

Anne van Rinsum
4 jaar geleden

Thanks Erik. I guess you still know the address for your orders. 😉