Writing With Light
Home » Boshut Clinge

Een ervaring rijker... 

 

Iets wat al lang in de planning zat hebben we op 5 mei 2016 gerealiseerd, Ben en ik hebben een dagje doorgebracht in de boshut Clinge. Wekkertje om 6h30 gezet en wat wil je nog meer, 't zonnetje lachte ons toe op de rit naar Clinge. Om 8h20 waren we bij de ingang van Clingse bossen waar we afgesproken hadden met vrijwilliger Timo die enkele minuten later ook arriveerde en ons begeleide naar de boshut. Even opletten hoe we lopen want vanavond moeten we 't pad terug wel vinden naar de parking en nadien bleek dat broodkorstjes strooien niet zou helpen....Want jeetje wat is dat bos rijk bedeeld met vogeltjes, eekhoorns en allerlei dieren die we niet gezien hebben.. Aangekomen bij de hut kregen we een rondleiding en uitleg van Timo, wat een luxe in deze hut....Stromend water, elektriciteit, koffie en thee, kussentjes, plaids voor kouwe knieën, etc..... Er is aan heel veel gedacht om 't aangenaam te maken..

Terwijl Timo druk in de weer was met bakjes vullen, noten kraken en pindakaas smeren wees hij ons al op de eerste bezoekers.....De eekhoorntjes...yess....waar ik zo naar uitgekeken had. Een paar volwassen eekhoorns met een paar ondeugende kleuters die met een noodgang boom in, boom uit renden....Ik had ze eigenlijk nog nooit in de wilde natuur ontmoet, Hoe leuk was dit..... Maar ik dacht ze never en nooit niet te kunnen fotograferen, zo rap dat ze zijn.....En mijn camera en ik zijn de snelste niet meer tenslotte...

Na een half uurtje vertrok Timo, camera's geinstalleerd voor de kijkluiken, bakkie leut erbij en wachten wat er ging komen die dag.....Nou dat liet niet lang op zich wachten, de allereerste gast was 't Boomklevertje wat hongerig was en zich prachtig liet zien...maar nu nog fotograferen, zo gemakkelijk als 't lijkt is dat nu ook weer niet als je niet uitgerust bent met de echte professionele apparatuur zoals de meeste natuurfotografen die hebben. Maar na wat camera-instellingen veranderen en 't juiste moment pakken met 't licht ging 't steeds beter, terwijl de vogeltjes en de eekhoorns vaker dichterbij kwamen...Eigenlijk hadden we geen tijd voor ons bakkie en ons lunchpakket, wat een drukte rond de hut...geweldig....'t Was net of we op een filmset zaten te kijken, alles komt zomaar aan je voorbij terwijl je daar heerlijk zit in de stilte met alleen natuurgeluiden om je heen. Ontstressen heet dat met een mooi woord geloof ik......En dat hebben we gedaan, 't was fantastisch en zullen dit zeker nog vaker doen...Weer een ervaring rijker.. :)